Ody 2 blijft koploper na winst op Renswoude 2

Ody 2 blijft koploper na winst op Renswoude 2

Odysseus '91 2

3 - 2

Renswoude 2

24'
...
Dylan Mulder (penalty)
33'
51'
58'
76'
...

Competitie

Mannen Zaterdag reserve (A-cat), 2, 2e klasse D

Datum

23 maart 2013 12:30

Scheidsrechter

Gelder, J. van

Accommodatie

Sportpark De Eng
Tuurdijk 33
3997MS
'T GOY
tel. 030-6011721

Net als de heenwedstrijd tegen Renswoude was Tim Savenije bereid gevonden om de toch al de laatste weken lege plaats op de bank van Jorrit over te nemen. Na het verlies van de eerdere confrontatie met Renswoude was Tim dan ook extreem gemotiveerd om niet nogmaals ten onder te gaan. Door de afwezigheid van Jorrit was Gido opgetrommeld om een keer geen oudjes te verzorgen in Tiel en de keepershandschoenen aan te trekken. Oenema (helaas geen medaille) was weer rechtsachter geposteerd. Dik Tom en Jan stonden centraal in de verdediging en Lars mocht weer eens de linkerflank op en neer rennen. Het blok om het middenveld blijft onveranderd met Nard, Dylan en Jules. Voorin stonden ditmaal Rutger, Panty Pentje en Jeroen.

Odysseus begon zeer sterk aan de wedstrijd en creëerde de eerste 20 minuten tal van kansen. Helaas had de voorhoede het vizier nog niet helemaal op scherp staan en bleef de brilstand op het scorebord staan. Opeens lag de bal wel aan de andere kant in het net. De verdediging stond even niet goed en de spits van Renswoude kon zo alleen doorlopen naar Gido en rondde koelbloedig af. Odysseus ga hierna nog een kans weg tegen, maar gelukkig kon deze wel gekeerd worden. Op deze twee kansen na had Renswoude weinig in te brengen op sportpark Olympos en beperkte zich vooral  op het naar voor rossen van de bal. Ody na wat pech in de afronding, wel ietwat geluk nodig om de gelijkmaker te produceren. Na een indirecte vrije trap in het zestienmetergebied, gegeven door de nogal ongeduldige scheidsrechter, werd de rebound tegen een hand aangeschoten. Al dan niet opzettelijk, en een soortgelijke situatie als andersom tegen UVV, schoot Dylan te penalty keurig binnen. Met 1-1 zochten ook beide teams de warme kleedkamers weer op.

Ook de tweede helft kwam Ody goed uit de startblokken en kon Renswoude weer onder druk gezet worden. Ody kwam dan ook verdiend op voorsprong door een knappe actie van Pentinga. Na een inspeelpass van Nard draaide hij kort weg en schoot de bal knap de rechterhoek in. Na 2-1 viel ook snel de 3-1 en leek de wedstrijd beslist. De ingevallen Andres kopte een vrije trap van Rutger binnen. Na de 3-1 zakte Ody toch wat verder in en kon de spaarzame aanvallen niet doeltreffend afwerken. Naarmate de wedstrijd vorderde begon de scheidsrechter met zijn goede muts steeds vreemdere beslissingen te maken. Na een glijpartij en overtreding van Erik kreeg deze de overtreding mee tot groot ongenoegen van de bank van Renswoude. Zelfs de trainer moest het veld in lopen om te vertellen dat er toch echt een verkeerde beslissing genomen was. Spelers van Renswoude vroegen zich daarna ook hardop af, wat de doorgaans rijke studenten, de scheids hadden aangeboden ten aanzien van matchfixing. Ook de term 'kutstudenten' die ik toch al lang niet meer gehoord had luidde weer eens op veld. Het werd helemaal spannend toen Renswoude met een afstandschot voor de 3-2 zorgde. Met nog een kwartier te spelen, kon het niet anders dat Renswoude opportunistisch ging spelen en nog voor gevaar zorgde voor de neus van Gido. Eerst pakte Gido nog een totaal verkeerd geraakte kopbal van Tom uit eigen doel. Later had Ody de lat nodig een ouderwetse scrimmage om de gelijkmaker te voorkomen. Verder kwam Ody niet meer in gevaar en werden de 3 punten weer in Utrecht gehouden.

Monica Bentvelzen

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!