Ody 2 verslaat naast SVM ook de bierkaai!

Ody 2 verslaat naast SVM ook de bierkaai!

Odysseus '91 2

3 - 1

SVM 2

22'
...
27'
39'
...
45'
... (schot)
Dylan Mulder (vrijetrap)
88'
90'
...

Competitie

Mannen Zaterdag reserve (A-cat), 2, 2e klasse D

Datum

9 maart 2013 10:00

Scheidsrechter

Jong, G. de

Accommodatie

Sportpark De Eng
Tuurdijk 33
3997MS
'T GOY
tel. 030-6011721

Het is zaterdagochtend kwart voor 9 als de beesten van Ody 2 zich verzamelen op Olympos. De gezichten staan dan nog op de "Wat doe ik hier in hemelsnaam?-modus". Het is 9 uur als ook Jan Albers en Erik Pentinga, vedettes van het eerste uur, op topsnelheid de laatste meters van de parkeerplaats naar het clubhuis afleggen. Schuldbewust melden zij zich bij trainer Jorrit Hoekstra, terwijl zij zich allen terdege beseffen dat de kostbare informatie over de tegenstander die doorgaans in het eerste half uur na het  verzamelmoment verstrekt wordt, aan hun neus voorbij is gegaan.

In de wedstrijdbespreking doceert Hoekstra vervolgens zijn voetbalvisie op 'onnavolgbare' wijze. De 4 voorwaarden die samen nodig zijn voor een overwinning worden allen zonder enig moment van aarzeling direct geraden door de intellectuele selectie van het tweede. Ondanks dat er vanaf dat moment op het muzikaal motiverende vlak nog heel veel tegen lijkt te zitten: De trainer van Dames 1 (dat in de kleedkamer naast ons zit) acht het nodig om zijn wedstrijdbesprekingdoor de motiverende beats van DJ penti heen te schallen en de verantwoordelijke in de keet weet het voor elkaar te krijgen Bruno Mars als een goede keuze te waarderen, krijgen de heren het voor elkaar vlijmscherp aan de wedstrijd te beginnen. Met veel geduld weet Ody haar momenten te zoeken en bouwt met een geheel gewijzigde aanval ten opzichte van de week ervoor, eem 2-1 ruststand neer te zetten. El Julio haalt hierbij de alom gehekelde brilstand van het bord door met een knappe volley de keeper kansloos te laten. De 2-0 wordt opgezet door Julio die na een knappe 1-2 met Didier (die zijn bijnaam dankt aan zijn Ivoriaanse evenbeeld), Andresius in stelling weet te brengen, die het op zijn beurt niet nalaat het net te vinden. Dat SVM nog op 2-1 weet te komen door een knap schot van de nummer 10, valt in het niet bij de luft die de kleinzoon van de jarige mevrouw Albers (86 alweer, proficiat) in de kleedkamer weet te produceren. Zijn eerdere biecht over het ene borreltje dat de avond ervoor de revue heeft gepasseerd verliest op dit moment zijn volledige geloofwaardigheid.

In de tweede helft staat Odysseus meer onder druk, toch weet SVM dit niet in grote kansen om te zetten. Ody creeert deze wel, maar zowel Roel K als Jeroen van Zanten (die goddank geen last meer had van persoonlijke omstandigheden) lijken met hun hoofd al bij de derde helft te zitten. Dylan Mulder vormt in 89ste minuut een uitzondering. Vanaf dertig meter weet hij een vrije trap op wonderschone wijze in een doelpunt om te zetten. Hij schiet de bal in de kruising om vervolgens de handen ten hemel te heffen en op Oscarwaardige wijze te acteren dat deze actie voor hem niet meer dan een alledaagse activiteit omhelste. Het mag gezegd worden, zijn bescheidenheid siert hem.
In de allerlaatste minuut van de wedstrijd weet Andresius, die een enorme hoeveelheid aan meters heeft gemaakt, nog  op fraaie wijze een penalty om zeep te helpen. Dat van Zanten er slechts 2 rebounds voor nodig heeft om de bal er alsnog in te schieten mag niet baten, aangezien de scheids dan al heeft afgefloten.

De derde helft zou vervolgens legendarisch worden, ondanks het feit dat Pentinga het al op vroege wijze laat afweten te evolueren naar de Pintinga. Jules Kerckhoffs maakt daarentege een hoop goed door in zijn oneindige welwillendheid te laten weten bereid te zijn voor de rest van het seizoen te fungeren als trainer van dames 5, hiervoor hulde! Daarnaast wordt er kennisgemaakt met de oom van Lars, die aan alle voorwaarden van een legendarische uitstraling voldoet en wordt de sfeer in de Jij en Wij het best omschreven door Luuk, die in niet te miskennen Lurvinkiaanse bewoordingen weet te concluderen dat er "alleen maar lekkere wijven" zijn gek. Een conclusie die geheel aansluit bij al het werk dat van Zanten in zijn werkzaamheden als wingman heeft gestopt. Op zeer subtiele wijze wist hij zijn teamgenoten in hoger aanzien te krijgen bij het aanwezige vrouwelijke schoon door te verwijzen naar de grootte van hun jongeheer.

Ody 2, hou deze scherpte vast, dan kunnen er nog hele mooie dingen gebeuren dit seizoen! Nard van Vrijaldenhoven

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!