Mannen Zaterdag reserve (A-cat), 2, 2e klasse D

2 maart 2013 12:30

Dorrestijn, G.C.

Zaterdag 2 Maart was het dan zover, de nummer 1 en 2 van tweede reserve klasse D, stonden tegenover elkaar op sportpark de Paperclip. De tribunes waren goed gevuld, en ook langs de kant waren de LeidscheRijnMilfjes goed vertegenwoordigd. Ook twee vrouwelijk supporters bij een uitwedstrijd moet een unicum geweest zijn.

Met hetzelfde strijdplan als de vorige week en maar een paar wijzigingen in de basisopstelling trok Ody ten strijde tegen UVV. Trainer Jorrit had zichzelf weer in het doel geposteerd. De verdediging bestond deze keer uit Thijs, Lars, Jan en Didier. Het middenveld was dezelfde als tegen Woudenberg met Nard, Dylan, Jules en Roel K. In de aanval mochten ditmaal Andres en Chris het laten zien.

De eerste helft begonnen beide teams goed aan de wedstrijd en werd er goed gevoetbald door beide elftallen, waarbij Ody iets dreigender was dan UVV. Vooral op de counter kon Ody er een paar keer gevaarlijk uitkomen. Een van deze aanvallen werd ook doeltreffend afgewerkt door Dylan, die alleen kon doorlopen op de doelman na een assist van Chris en een soort van overstapje van Roel K. Even later kon Ody zelfs de 0-2 aantekenen uit een vrije trap. Lars was net op tijd in het zestienmetergebied om de bal snoeihard achter de goalie van UVV te koppen. 0-2 was tevens de ruststand.

Didier moest in de kleedkamers achter blijven, waardoor Nard weer linksback ging spelen en Luuk erbij kwam op de rechtsbuiten, dat eigenlijk achteraf de rechtsback positie bleek. Ody kwam in de tweede helft namelijk nogal onder druk te staan. UVV was een stuk beter en zette goed druk op de defensie van Ody. De paarswitten konden de bal nauwelijks in ploeg houden, zoals dat in de eerste helft wel lukte. Het opportunistische spel van UVV wierp bijna zijn vruchten af, ware het niet dat een dubieuze strafschop door de uitstekende spelende Jorrit gekeerd werd. Lars die voor de tweede keer een penalty veroorzaakte dit seizoen (tweemaal met dubieuze handsballen), en zo Jan een beetje in de schaduw zet. Daarna werd met 'one-touch-defending' de ballen telkens ingeleverd bij de tegenstander. Een LeidscheRijnMilfje mocht blij zijn dat ze haar kroost uit de kinderwagen gehaald had, aangezien Jan op toch wel knappe manier de bal precies in de buggy wist te schieten. Ook Jorrit probeerde dit keer op keer, maar telkens belandde de bal onder de parkeergarage. Ody vocht verdedigde verder en zakte steeds meer terug tot voor de zestienmeterlijn en vocht voor wat het waard was. Het is dan ook geen echte wedstrijd geweest als Lars niet ergens bloed vandaan ziet komen. Ditmaal was het een bloedneus en rendde hijzelf het veld af om een stuk wc-papier te gaan halen in de kantine. Hij was wel op tijd terug om te zien hoe UVV de verdiende aansluitingstreffer maakte. Met nog tien minuten te gaan was het alle hens aan dek bij Ody en moest met name Jan de ballen keer op keer wegkoppen. Met een van de zelfdzame uitbraken van Ody had Andres de wedstrijd definitief op slot kunnen gooien, maar stuitte op doelman van UVV. Gelukkig wist ook UVV geen doelpunt meer de maken en konden de 3 punten weer mee naar huis genomen worden. Odysseus 2 is nu ook de nieuwe koploper en dat werd uitbundig gevierd, ware het niet dat iedereen snel naar huis ging...