Ody verslaat Woudenberg wederom met grote cijfers

Ody verslaat Woudenberg wederom met grote cijfers

Odysseus '91 2

8 - 2

Woudenberg 3

11'
...
Jules Kerckhoffs (vrijetrap)
14'
18'
26'
31'
... (penalty)
37'
Luuk Vugts (schot)
72'
Assist: Roel Kolthof

Competitie

Mannen Zaterdag reserve (A-cat), 2, 2e klasse D

Datum

23 februari 2013 12:30

Scheidsrechter

Gameren, J.W. van

Accommodatie

Sportpark De Eng
Tuurdijk 33
3997MS
'T GOY
tel. 030-6011721

In dezelfde week als Ody 2 een korte cursus scheidsrechteren kreeg, stond er zaterdag 23 februari een goed voorbeeld op het veld in de wedstrijd Ody 2 tegen Woudenberg 3. Gelukkig stonden er geen grensrechters te poepen langs de zijlijn, maar de instructie dat iedereen maar moet blijven wachten op de scheids werd goed ten uitvoer gebracht en zo moesten beide elftallen minimaal een kwartier in de kou wachten voordat de scheids op het veld verschenen was. Gelukkig zat zijn shirtje wel strak genoeg om zijn schouders en qua communicatieve vaardigheden zat het ook wel snor. Alleen kop en munt van elkaar onderscheiden bij de toss is een ander verhaal. Toen de aanvoerder van Woudenberg 'kop' koos en een 2euromunt met een Duitse adelaar bovenop lag dacht de scheids dat de keuze naar Ody ging.

Met maar één verdediger in de selectie van Ody en een stuk of tien middenvelders, werd er een beetje gegoocheld met de startopstelling. Zo bestond de verdediging ditmaal naast Jan uit middenvelders Thijs, Jeroen en Steven. Ook werden er vier middenvelders opgesteld in een voor het eerste uitgeprobeerde ruit op het middenveld, Nard, Dylan, Jules en Roel K. De aanval bestond uit de teruggekeerde Rutger en Gabe. Luuk, Andres en Panty Pentje Pentinga mochten proberen de bevroren bank op te warmen en in de tweede helft te shinen. Trainer Jorrit had ook zichzelf weer eens in basisopstelling gezet als keeper.

Al vanaf de eerste minuut was duidelijk wat het spelbeeld van de wedstrijd ging worden; Ody had balbezit en Woudenberg probeerde via de lange bal gevaar te creëren voor het doel van Jorrit. Ody liet Woudenberg ver oplopen in de opbouw en startte soms pas druk te zetten nadat Woudenberg de middellijn al was overgestoken. Een van zulke aanvallen leverde ook een doelpunt op voor de geelblauwen, totaal tegen de verhouding in. Gelukkig draaide Ody de achterstand in een paar minuten weer helemaal om. Eerste schoot Jules een vrije trap via de muur achter de doelman en daarna kon Rutger via een goede aanval over rechts bij de tweede paal binnentikken. Gabe, die keer op keer zijn man te slim en snel af was in de eerste helft, maakte zelf de 3-1. Via een mooie diepe bal van Dylan kon Jules de bal doorkoppen naar de inlopende Gabe die vervolgens makkelijk kon scoren. Ody kreeg hierna nog twee goede mogelijkheden om verder uit te lopen, maar eerst zag de scheids onzichtbare handen in strafschopgebied toen Rutger zijn tweede van de middag leek te maken en daarna was Thijs te moe om na een sprint van een meter of 60 een afgemeten bal van Rutger binnen te schieten. Niet veel later kreeg Woudenberg ineens de kans om terug te komen in de wedstrijd en kreeg het een penalty na niet al te slim verdedigen van Steven. Deze werd binnengetrapt en stond het weer 3-2. Daarna dreigde ook nog even de gelijkmaker toen Jan na een licht duwtje de bal in eigen doel kopte, maar gelukkig zag de scheids dit wel en werd het doelpunt afgekeurd. Ody ging daarna weer aanvallen en ging ook weer met 2 doelpunten verschil de rust in, na een gelukkig doelpuntje van Jules, die na hoekschop uit de draai de bal richting doel werkte. De bal leek niet hard genoeg en recht op de keeper van Woudenberg af te gaan, maar Gabe liep slim voorlangs de doelman en liet de bal door zijn eigen en de keeper zijn benen rollen.

In de tweede helft was het verzet van Woudenberg definitief gebroken toen de ingevallen Andres de 5-2 op het scorebord zette. Ook Luuk kwam na rust in het veld in de plaats van Gabe en ook hij wist een doelpunt te maken op aangeven van Pantynga. Pentje was het veld gekomen na ongelukkig landen van Steven, die met een zwangere enkel het veld moest verlaten. Nard ging hierdoor op zijn geliefde linksback positie spelen en Erik kwam op het middenveld erbij. Diezelfde Nard kon vanuit links wel zijn eerste doelpunt van het seizoen maken. Het slotakkoord was weer voor Andres, die in het zestienmetergebied gemakkelijk weg kon draaien en de eindstand van 8-2 op het scorebord kon zetten. Door het verlies van VRC en gelijkspel Delta stijgt Ody naar de tweede plaats op de ranglijst en wacht volgende week een belangrijk treffen met koploper UVV.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!