Mannen Zaterdag reserve (A-cat), 2, 2e klasse D

17 november 2012 11:00

Amghar, A.

Op de dag dat onze goedheiligman weer voet aan wal zet, het smartlappenfestival Matti Boegatti, Proud to B fout, Sjarrel & Sjaan, Pure Ellende en Trio Troosteloos van de straat houdt, sportcafe Olympos in de ban is van SuperSaturday op Olympos en een biercantus, een funky sportfeest op de IBB georganiseerd wordt, stond ook het duel CJVV 3 – Ody 2 op het programma.

Door het feit dat de wedstrijd al om 11.00 zou beginnen en er al om 9.00 verzameld werd leidde tot verschillende persoonlijke voorbereidingen. Waar de een het bij seks voor de wedstrijd houdt, bakken andere nog eieren op de vroege morgen of nemen potten appelmoes (zonder stukjes) mee. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het eten van appelmoes voor de wedstrijd positieve gevolgen kan hebben op sportprestaties (Roumen, 2012). Bijwerkingen zijn echter het overmoedig worden en proberen met je verkeerde been vrije trappen op goal gaan schieten. Mocht je dit zelf ook willen ervaren kijk dan even op http://www.appelmoesmaken.nl.

Over de wedstrijd zelf kunnen we vrij kort zijn tot de 88ste minuut. In eerste helft creëerde Ody voldoende kansen om op voorsprong te komen, waarvan de bal op paal van Steven nog het meeste in de buurt van een goal kwam. Toch was het heel onrustig op het veld, omdat CJVV de functie 'lompe tackle' uit de oude Fifa spellen nieuw leven had ingeblazen. Ook Luuk kreeg de verwijten naar zijn hoofd geslingerd toen hij een uittrap van de keeper van CJVV probeerde tegen te houden en deze kermend van de pijn naar de grond ging. De scheidsrechter had beide aanvoerders nodig had om de rust op het veld weer terug te krijgen. Er werd niet meer gescoord in de eerste helft.

De tweede helft was een stuk meer gelijkwaardig, waarbij er weinig doelpogingen meer werden genoteerd. Toch was het CJVV dat door geklungel in de defensie van Ody kon profiteren en in de 88ste minuut de onterechte 1-0 kon aantekenen. Een minuut later stond het echter alweer gelijk. De Turbo kon een voorzet vanaf links in een druk zestienmetergebied binnenkoppen. Ody kreeg in de slotseconde nog een goede mogelijkheid om alsnog de drie punten mee naar Utrecht te nemen, maar een nonchalante hakbal van Ralph werd een prooi voor de doelman van CJVV.

Terug op Olympos, waar tegenwoordig ook kwart en halve kannetjes besteld kunnen worden, werd er langzaam toegewerkt naar de eerste echte Odysseus'91 biercantus. Met tophits als 'Het is stil aan de overkant' en Mariah Carey's 'All I want for Christmas is Jules' werden de nodige liters bier achterover getikt. Daarna werd iedereen het sportcafe uitgebonjourd en werd het feest verplaatst naar de nieuwe sponsor van Ody JIJ&WIJ, waar Ody Heren 2 nog even aan kop ging in de metercompetitie. De avond eindigde in een kelder op de IBB met een trainingsbroek, haarbandjes, hiphopmuziek en paar lamme Odyssianen.