89'

Mannen Zaterdag reserve (A-cat), 2, 2e klasse D

1 september 2012 12:30

Aydemir, Y.

Met verschillende nieuwe spelers in het shirt van Ody moesten de paarswitten het in het eerste duel van de competitie opnemen tegen Delta Sports. Met onder andere in de basis de Slowaakse doelman Martin, die voor de meeste odysianen een volkomen nieuw gezicht was. Daarnaast mochten ook de voor veel geld aangetrokken Jeroen, Lars en Andres hun debuut maken in de basisopstelling van trainer Jorrit Hoekstra.

Ody begon goed aan de wedstrijd zonder veel kansen te creeeren, maar had wel het meeste balbezit.  Juist op het moment dat Ody daarom ook meer druk naar voren probeerde te zetten liep een middenvelder van Delta Sports zo door het centrum op doelman Martin af. Deze wist dit buitenkansje wel te verzilveren en Delta op een 0-1 voorsprong te zetten. Daarna kwam ook Delta meer in de wedstrijd en speelde het ook beter dan Ody, resulterend in de tweede goal van Delta. Vlak na de 2-0 kwam Ody weer terug in de wedstrijd. Een bal in zestien van Delta werd vrijgemaakt door aanvoerder Jules die Luuk in de gelegenheid stelde om een goede voorzet op Steven af te leveren. 'Hektor' kon de bal zodoende betrekkelijk makkelijk binnenschuiven. Vervolgens kreeg Ody weer grip op de wedstrijd en kreeg het kansen op de stand weer in evenwicht de brengen, maar beide teams konden naar de thee met een 1-2 ruststand.

Na rust begon Ody slap aan de tweede helft en daarvan wist Delta te profiteren door 1-3 aan te tekenen. Na ongeveer een uur spelen werden daarom ook Roel K en Gusta in het veld gebracht voor Jules en Thijs om meer druk naar voren te kunnen zetten. Dit lukte ook en Ody kwam opnieuw terug in de wedstrijd door een geweldige knal van Roel K, die de 2-3 op het scorebord zette. Een afgeslagen aanval van Ody hobbelde voor de voeten van Roel K. Die aarzelde geen moment en schoot de bal vanaf een meter of 30 hard in de hoek. Ody ging op zoek naar de gelijkmaker en kon Delta ook onder druk zetten, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Vijf minuten voor tijd bracht Delta de score op een onoverbrugbare 2-5. Dat Dylan nog een strafschop niet al te best binnenschoot was alleen voor de statistieken. Ody verliest de eerste wedstrijd van het seizoen met 3-5 van Delta Sports. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Woudenberg 3.