0 - 6

Odysseus '91 2

Mannen Zaterdag reserve (A-cat), 2, 2e klasse D

8 september 2012 13:00

Met drie volgepakte auto’s, waarvan 1 twingo die het tempo nauwelijks kon volgen ging Ody onderweg naar Woudenberg, waar de tweede wedstrijd van het seizoen gespeeld zou worden. Na de nederlaag van vorige week moest er dit keer drie punten gepakt gaan worden. Op het warme kunstgrasveld werd aangetreden met een compleet ander middenveld dan de week ervoor, waardoor de niet geheel fitte Thijs en Jules op bank moesten plaatsnemen. Verder moest ook trainer Jorrit weer eens zijn keepershandschoenen uit de kast halen, omdat Martin niet beschikbaar was.

Odysseus begon sterk aan de wedstrijd en het was meteen duidelijk dat de tegenstander het niet van zijn loopvermogen en kort dekken moest hebben. Dit had Erik, net terug van een blessure, snel in gaten en kon vanuit zijn spitspositie telkens de bal ophalen en makkelijk opendraaien. Het was dezelfde Erik die na 4 minuten al het eerste doelpunt wist te maken. Na slecht uitverdedigen van Woudenberg schoot Erik via de keeper raak. Vervolgens bleef Ody gemakkelijk de bal rondspelen. Na een mooie aanval raakte Jeroen liefst twee keer de onderkant van de lat. De scheidsrechter besloot echter dat bal de doellijn niet gepasseerd had. Even later was het wel raak. Kevin kon vrij gemakkelijk een vrije trap in doel schieten, 0-2. Dit bleek tevens de ruststand te zijn.

Na rust duurde het lang voordat Ody definitief afstand nam van Woudenberg. 20 minuten voor tijd zorgde Gustav via een mooie klutsbal voor de 0-3, nadat hij een mooie aanval ook via de onderkant van de lat niet wist af te ronden. Het verzet van Woudenberg was hierna helemaal gebroken en Ody kon gemakkelijk uitlopen naar 0-6. Eerst wist Jeroen na een slim balletje van Jules de bal achter de goalie van Woudenberg te krijgen. Vervolgens wist Roel K een voorzet van Jeroen makkelijk binnen te lopen. Het slotakkoord was voor verdediger Kevin die met zijn tweede doelpunt van de middag de eindstand vanuit een kopbal op 0-6 bepaalde.