Krappe nederlaag biedt goede hoop voor komend seizoen.

Krappe nederlaag biedt goede hoop voor komend seizoen.

OSM 75 5

4 - 3

Odysseus '91 10

... (schot)
2'
... (corner)
20'
... (intikker)
35'
50'
Robin de Krijger (scrimmage)
... (kopbal)
60'
65'
75'
Assist: Milan Nieweg

Competitie

Mannen beker reserve zaterdag poule, 10, Groep 2 096

Datum

8 september 2012 14:00

Accommodatie

Sportpark De Eng
Tuurdijk 33
3997MS
'T GOY
tel. 030-6011721

Op wat hopelijk de zonnigste en warmste zaterdag van het seizoen was, speelde Heren10 haar eerste wedstrijd. Met twee nieuwe spelers en twee invallers werd afgereisd naar Maarssen voor de bekerwedstrijd tegen OSM. Het carpoolschema was bijna perfect, alleen Joris werd op het laatste moment uit de auto van Freek gezet en moest dus 12km te fiets afleggen.

In Maarssen aangekomen werd, in navolging van het Nederlands Elftal, het vertrouwde 4-2-3-1 ingeruild voor een 4-3-3. Deze omschakeling leek gelijk zijn vruchten af te werpen, aangezien buitenspelers Wim (paal) en Hein (doellijn) relatief dichterbij de goal konden komen. Met een lange bal vanuit de OSM-defensie werd echter plotseling hun snelle spits in stelling gebracht, 1-0.
Odysseus liet zich hierdoor echter niet uit het veld slaan en met een goed verzorgde opbouw van achteruit werd OSM weer in het defensief gedrukt. Een goed bewegend middenveld met aanwinst Robin zorgde voor de aanvoer naar de voorhoede. Dit leverde naast een handjevol mogelijkheden ook twee corners op, waaruit Joris tot twee keer toe net niet wist te scoren. De eerste corner van OSM was echter wél raak, een inswinger vanaf links werd verkeerd ingeschat door invalkeeper Bram en vloog het doel in, 2-0.
Nog altijd overheerste de positiviteit over het goede spel bij de paarse bengels en met gevaarlijke combinaties en snijdende voorzetten leek de eerste goal van het seizoen slechts een kwestie van tijd. Helaas was de eerste fatsoenlijke aanval van OSM, na matig uitverdedigen van Ody, raak 3-0.
Direct vanaf de aftrap werd echter weer goed gecombineerd. Enkele een-twee's tussen Lody en Wim, werden besloten met een steekbal op Wim. Vanuit de zestien legde hij de bal panklaar voor Hein, maar door een lichtelijk onbezonnen tackle van achteren werd hem deze kans ontnomen. De bal wilde er ook daarna bij enkele hachelijke momenten van de de OSM-keeper niet in. En zo werd de kleedkamer opgezocht met een 3-0 achterstand. Toch was men het er over eens dat we eigenlijk gewoon heel goed aan het ballen waren. Daarnaast leefde bij de meeste leden van het team het gevoel dat deze wedstrijd nog steeds gewonnen kon worden.

Enkele wisselingen leidde in de eerste paar minuten echter tot chaos in de paarse gelederen en vlak na de rust viel daardoor de 4-0. Gelukkig werden daarna invallers Jos en nieuweling Freek wat beter gecoacht en kwam Robin terug in de ploeg voor de vermoeide Wim. Het spel was iets minder goed verzorgd dan in de eerste helft, maar nog altijd zeer redelijk.
Na een goede actie over de rechterflank werd Robin in stelling gebracht, nadat hij in eerste instantie de keeper knock-out schoot en het schot van Tijmen vervolgens gekraakt werd, kon Robin voor de tweede keer aanleggen en daarmee zijn debuut opfleuren met een treffer, 4-1.
Een goede cross-pass van rechtsback Freek naar linksbuiten Robert leidde vervolgens tot 4-2. Plotseling vielen de treffers wel en met nog 20 minuten te spelen leek er nog van alles mogelijk. Nog een cross-pass van Freek op Robert werd net naast geschoten door de laatst genoemde en eenzelfde pass van Lody op Robert werd geheel onterecht afgefloten voor buitenspel (het scheelde slechts zo'n 10 meter). Ook Jos, die doorgeschoven was naar de spits, kwam nog dichtbij een goal, maar hij mistte de kopbal op een haar na.
Het werd nog wel 4-3, na goed doorzetten van Robin. Toen hij in de sandwich dreigde te komen tussen keeper en verdediger had hij af "moeten" geven aan Milan, die mee opgestoomd was en vrij voor de goal stond, Robin besloot zelf te gaan en aangezien de bal in het net belandde bleek "moeten" ongepast. De comeback kon helaas niet worden vervolmaakt en dus werd eindstand vastgesteld op 4-3.

Na afloop was er uiteraard eerst even de teleurstelling van de nederlaag met de daarbij behorende discussies over de kwaliteit van de scheidsrechter en het schrijnende tijdrekken van de tegenstanders. Maar eigenlijk konden Los Jefes Morados niet anders dan met opgeheven hoofd vertrekken uit Maarssen. Er was goed en verzorgd gespeeld en ondanks de ongelukkige tegendoelpunten en de grote achterstand bleef de stemming ook prima. Al met al dus een goede ouverture van het seizoen, volgende week pakken we onze eerste punten!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!