28 januari 2012 12:30

Amghar, A.

Opstelling: Sonny Hopman, Rik Molenaars, Jan Albers, Kevin Vijftigschild, Oncko Heldring, Tim Savenije, Gijs Hobbelink, Tom Sloetjes, Daan van Put (80min. Gido Lurvink), Stefan van Dorp (70min. Roel Elfring), Steven de Kort (65min. Erik Pentinga).

Op een zonnig Olympos stond de wedstrijd tussen nummer 3 de Meern 2 en nummer 7
Odysseus'91 2 op het programma. Met maar 3 punten tussen beide elftallen was het Ody er aan gelegen een overwinning te boeken om zodoende te blijven meedoen in de titelstrijd.

De eerste helft op het gras van Olympos ging gelijk op. Beide teams wisten alleen met afstandsschoten het vijandige doel te bereiken. Dit zonder enig succes. Het eerste half uur ging er dan ook veel mis bij beide elftallen. Pas na half uur raakte de wedstrijd open. Na een goedlopende aanval van Ody kon Steven op links doorbreken en een schot lossen op het doel van de Meern. De keeper wist de bal echter nog knap te keren, maar had geen antwoord toen Tom de vrijliggende bal in doel kon tikken, 1-0. Lang kon Ody niet genieten van de voorsprong, want 1 minuut later stond er alweer 1-1 op het scorebord. Tot de rust kregen beide elftallen nog mogelijkheden om met een
voorsprong te kleedkamers op te zoeken, waarvan een hachelijk moment voor het doel van Sonny. De scheidsrechter floot namelijk af voor het feit dat Sonny de bal langer dan 6 seconden in zijn handen had. Dit betekende een vrije trap in zestienmetergebied, maar gescoord werd er niet.

Meteen in de tweede helft was het raak voor Ody. Na eerst een goede kans voor de
Meern kon Ody op de counter weg. Kevin stuurde Steven diep en die wist na een lange rush deze kans te promoveren tot doelpunt, 2-1. Na dit doelpunt werd Ody de betere ploeg. Zonder zelf heel goed te voetballen. Op inzet werden dan ook steeds meer kansen gecreeerd. De 3-1 viel dan ook terecht. De ingevallen Erik mocht een strafschop nemen, nadat Tom in het zestienmeter gebied onderuit werd gehaald. Erik faalde niet en bracht Ody op een comfortabele voorsprong. Ook na dit doelpunt kreeg Ody nog volop goede kansen. Roel stuitte twee keer op de doelman van de Meern, maar de grootste misser kwam op naam van Gido. Nadat Erik met een mooie actie twee man passeerde en de keeper gaf hij de bal breed richting de vrijstaande Gido en Tom voor een leeg doel. Gido raakte de bal echter zo slecht dat de bal zodanig van richting werd veranderd dat de bal niet in het doel belandde en Tom aan de grond genageld stond die er ook niets meer aan kon doen. De spanning werd toen opeens teruggebracht in de wedstrijd door een uit de lucht gevallen doelpunt van de Meern in de voorlaatste minuut. De jonge scheidsrechter gaf opeens een penalty aan de Meern na vermeend vasthouden van Jan 'penaltyman', die ook nog een gele prent kreeg voor aanmerkingen op de leiding. Verder wist de Meern niet meer te komen en zo wist Ody de 3 punten thuis te houden. Eindstand 3-2.