Dames 1 & Heren 1 - zaterdag 13-05

19 mei 2023 21:45

Na een snelle voorsprong verzekert dames 1 zich voor rust al van de overwinning. Na een 6-0 winst op Unitas dames 1 en verlies van de concurrenten, verzekeren ze zich ook nog van nacompetitie. Heren 1 wint na een spannende pot met 0-1 uit bij Hees. Bij gelijkspel aanstaande zaterdag zijn zij ook zeker van de nacompetitie.

Odysseus dames 1 - Unitas dames 1

Odyduifjes gooien 6 op ideale stuntdag

Het was 13 mei 2023, wat betekende dat het voor de Odyduifjes de laatste thuiswedstrijd van het seizoen zou gaan zijn. Maar niet alleen dat. Kort gezegd was het de ideale dag om even lekker te gaan stunten. Hieronder een opsomming van de ingrediënten:

• Laatste thuiswedstrijd van de Odyduifjes (zie Afbeelding 1)
  • Hoofdtrainert Rick jarig (zie Afbeelding 2)
  • Laatste thuiswedstrijd in het paars voor Fleuah (zie Afbeelding 3)
  • Kans om de nacompetitie te halen als wij winnen en DDVA en IJsselmeervogels verliezen
  • Ideale lentedag van 24 graden en een zonnetje met een licht briesje
  • Sas haar oma was kijken

Unitas D1 uit Gorinchem stond op het programma. Gezien we de heenwedstrijd het een en ander hadden tegenzitten (lees Scheids verdient Kan of the Match), was het tijd om de boel recht te zetten. En dat werd al gauw duidelijk wanneer in de 1e minuut er al een kans ontstond door een steekbal van Sma op Lau, die 1 op 1 kwam te staan voor de keeper, maar er helaas niet inging. De beginfase van de wedstrijd was niet slecht maar kon beter. Veel balbezit voor de duiven, maar toch slordig. Kansen waren er wel, maar liefst 2x werd het ijzerwerk geraakt. Toch viel vlak voor de drinkpauze de 1-0 door een dieptebal van Char op Lau, die ‘m keurig afmaakte. YEET. Na de nodige drinkpauze en enige verschuivingen van positie werd het spel van Ody beter en mooier. Vandaar dat ook de 2-0 vanuit een combinatie tussen Lau en Naan ontstond waaruit Naan kon scoren. Niet lang erna was er een corner die werd genomen Cáto. De rest van de duiven hoefden weinig te doen om de bal in het net te krijgen: de speelster die de eerste moest paal afdekken vergat dat ze de eerste paal moest afdekken. De bal schoot er tussen haar en de paal door, waardoor die zo de goal in viel. 3-0!

Tijd voor rust. De limo werd gulzig opgedronken en de duiven werden gemotiveerd door Rick om de kannetje van de trainers binnen te halen (het team krijgt een kan van de trainers bij een 5-0 overwinning) (zie Afbeelding 4). Als dat geen goede motivatie is!

De tweede helft begon net zoals de eerste helft met veel balbezit voor Ody en kansen waren er in overvloed. Toch werden veel van die kansen ook verpest (sorry x). Maar de duiven combineerden door en daarom viel ook de 4-0. Lau gaf een steekbal op Jut die een voorzet gaf op Char, die hem beheerst in de goal schoot. Echter bleef Unitas ook niet geheel ongevaarlijk. Met hun gecompliceerde tactiek van de bal keihard naar voren yeeten werden ze toch nog soms gevaarlijk door hun snelle boetoe. Gelukkig hadden wij KEEPPIEN die menig bal uit het spel wist te plukken, en onze verdediging van Cáto, Fleuah en Dana die hun mannetje stonden. Ondertussen werd Sma gewisseld voor LievelingsHeuv en LH wist gelijk haar waarde te bewijzen. Na een enorme rush van Lotje van ongeveer de achterlijn naar de 5-meter van de tegenstander werd haar schot uit de hoek gehaald door de keeper. Gelukkig stond LH daar om de rebound er rustig in te knallen. Deze van den Heuvel-collaboration is helemaal oké💯.

De rest van de wedstrijd werd moeizaam uitgespeeld. De duiven hadden last van de hitte, en ja, die overwinning was toch wel binnen. De keeper van de tegenstander had de hoop helaas ook opgegeven en vond het nodig om stiekem wat te dreigen met overtredingen en rode kaarten. Ik sluit niet uit dat hier nog wat nachtmerries over volgen bij ondergetekende. Rond de 80e minuut mocht Fleuah twee linies opschuiven, wat betekent dat zij in de spits stond. Bijna scoorde ze nog, maar diezelfde keepervrouw kwam hard uit en nam de bal én Fleuah mee, waardoor Fleuah als een origamiknutselwerk werd opgevouwen op de grond (hier is jammer genoeg geen afbeelding van). Zielie, maar we hebben het wel over Fleuah, dus die ging natuurlijk gewoon door. Vlak voor het einde van de wedstrijd viel nog de 6-0 toen Merol de bal teruglegde op Lau, die de bal keurig in de goal krulde. Na het signaal werd de champagne gepopt en werd het feest verplaatst naar het terras van Olly (zie Afbeelding 5a, b, c).

Later die avond viel ook het nieuws dat DVVA en IJsselmeervogels hadden verloren, wat de nacompetitie definitief maakte! Eerst volgt nog op 20 mei de laatste reguliere wedstrijd tegen Real Sranang in Amsterdam. Op 27 mei zal de eerste naco weddie plaatsvinden. Plaats en tijd n.t.b.! Het seizoen is dus nog lang niet over voor de duiven.

Opstelling: Keeppien, Naan, Dana (’70 Haak), Fleuah, Cato, Lotje, Pien (’70 Merol), Sas (’45 Jutka), Sma (‘54 LH), Char, Lau

ND

Hees heren 1 - Odysseus heren 1

Zaterdag 13 mei 2022, een dag die de boeken in gaat…

2 weken lang werd toegeleefd naar deze wedstrijd. Hees zou ten onder moeten gaan aan de (inmiddels goed geoliede) machine Ody heren 1. Trainert analyseerde erop los, wat leidde tot een duidelijk strijdplan. Een verdediger die 12 kop per jaar vangt, een spits die al 32 keer het netje liet vibreren of een linksback met exceptionele kwaliteiten. Alles werd onder de loep genomen. Met de volgende 11 namen (v.r.n.l en v.a.n.v) werd aangetreden op het prachtige complex in Soest-Zuid: Smeer, Thomas, Struuk, Sym, Dusty, Alex, Jerooney, Sprinklerkoning, PiMVP, ga challah en Bas Dost.

Ody begon sterk aan de wedstrijd. Hees werd goed onder druk gezet en dat leidde tot wat kleine kansen. Jerooney gooide na 20 minuten de heupjes los; hij dribbelt 2 man voorbij en lost een hard schot, waar de keeper de nodige moeite mee had. Hees raakte na een uitbraak de lat, maar werd verder niet gevaarlijk. Tijdens het verdere verloop van de eerste helft golfde het op en neer. Na een waar schaakspel ging men evenwichtig de rust in: 0-0.

Voetbalnederland deelt per 25 gescoorde competitiedoelpunten een ster uit

De tweede helft ging Ody verder waar in de eerste helft mee geëindigd was: positioneel sterk en vechten voor elke bal. Toch kwam Hees wat beter in de wedstrijd. Ody kwam moeilijk onder de druk vandaan. Tot kansen kwam Hees echter niet. Er werden verse krachten ingebracht en er ontstonden wat meer ruimtes op het veld. Ronnie verwerkt een hoge bal uitstekend en weet Kees te bereiken. Met een hard schot in de korte hoek schoot hij de paarse machine op 0-1. Hiermee scoort hij zijn derde van dit seizoen, en zijn 53ste in zijn senior-carrière. Facebook influencer William Puyk zou Kees eigenlijk zijn tweede ster moeten toekennen, mocht het helaas zo zijn dat Puyk niet verder kijkt dan ‘Voetbal Hilversum en Omstreken’. Bij deze een oproep aan William: ‘Omstreken’ is een breed begrip en wij vinden dat Odysseus daar ook onder hoort te vallen!

DERDE PERIODE IS VAN ONS!!!

Met nog ruim een kwartier op de klok was het tegenhouden voor Ody. Hees had de bal en zocht naar ‘die ene’ pass. Het mocht niet baten, Ody verdedigde ijzersterk en sleept een 0-1 overwinning uit het vuur. Na afloop moest een foto gemaakt worden voor het scorebord. Zimon kwam echter met het nieuws dat Olympia zowaar verloren had van DOSC, wat betekent dat Ody officieus periodekampioen is.

Mannen, ik denk dat weinig van ons dit verwacht hadden na de eerste periode. Laten we deze reeks doorzetten in de nacompetitie. Hopelijk treffen we dan weer Hees, zodat we na (opnieuw) een overwinning weer gratis kannen krijgen. Waarvoor dank overigens.