Heren 1 - zaterdag 8 april - Odysseus '91

Heren 1 - zaterdag 8 april

Heren 1 - zaterdag 8 april

19 april 2023 21:45


Na twee snelle goals, parkeert DOSC de bus en verlies Ody helaas met 2-0.

DOSC Heren 1 - Odysseus '91 heren 1

Op Stille zaterdag blijft het stil voor Ody Heren 1

Witte donderdag
Waar ongeveer tweeduizend jaar geleden Jezus op witte donderdag met zijn leerlingen hun heilige avondmaal hielden, bestaand uit wijn en brood, en de leerlingen aandachtig luisterde naar hun meester. Daar wordt op deze donderdagavond aandachtig geluisterd naar de instructie van trainer Zimon door zijn ‘leerlingen’. Hier haalt hij alles uit de kast om zo het strijdplan goed en duidelijk over te brengen en daarmee zaterdag met drie punten in de zak huiswaarts terug te kunnen keren.
Na de training werd niet wijn met brood genuttigd, maar dit is ingewisseld voor bier en kipburgers. Hier heeft ondergetekende niet van kunnen meegenieten, die was gezellig met zijn geliefde De Passion aan het kijken.

Goede vrijdag
De laatste voorbereidingen werden getroffen voor de wedstrijd. Het dibsen van een plekje in de auto, een goede sportmaaltijd met een klein drankje werd genuttigd en allemaal op tijd gaan slapen. Zelfs Dusty had het rustig aangedaan, ook hij had genoten van een avondje op de bank met zijn geliefde met een lekker rood wijntje en kaasje van de delicatessen.

Stille Zaterdag
Vandaag stond de volgende wedstrijd voor Ody heren 1 op het programma, DOSC 1 – Odysseus 1. Waar Ody nog wat goed te maken had van de heenwedstrijd tegen DOSC die met 1-2 werd verloren. Alleen dit moesten zij doen zonder de ‘big four’ van de Koekoek die geheel toevallig allemaal hetzelfde weekend naar Londen gingen. Verder mistte we Jochum en Kees, die ook andere plannen hadden gemaakt dit paasweekend. Hierdoor mist Ody niet alleen de eerste aanvoerder, maar ook de tweede en de derde. Er moest geloot worden wie deze ere taak tegen DOSC op zich zou nemen, winnaar: Jelle Ros.

De wedstrijd startte de Ody Duifjes met Erik op goal, Pim, Thijmen, en de gebroeders Nick en Jesse in de verdediging. Daarvoor Gijs, Pieter en Axel en in de aanval Jelle ©, Curran en Felix. Op de bank zaten, Willem, Jaron, JeroenT en Jordan. Voordat de wedstrijd begon, werd er nog dringend verzocht om geen voorwerpen waaronder aanstekers te gooien op de velden.
De Ody Duifjes hadden het in de beginfase lastig tegen het agressieve DOSC en dit was ook al snel te zien op het scorebord. Binnen vier minuten kon het gehele terras onder aanvoering van Rick Advocaat (wat achteraf eigenlijk een aardige gast was) juichen. Odysseus was niet lekker gestart en moest dus al snel in de achtervolging. Helaas voor Ody kwam een kwartier later de 2-0 voor DOSC, op schitterde wijze schoot de spits van eigen helft over Smeer heen. Hier kan je als toeschouwer en tegenstander alleen maar voor klappen.
De rest van de wedstrijd was eigenlijk niets aan, Ody had de bal en creëerde nauwelijks tot niets. Elke bal die DOSC veroverde ramde ze direct terug naar onze cv’s. Want volgens de trainer van DOSC hoeft het geen mooi voetbal te zijn, als de drie punten maar binnengehaald worden.
Alleen Axel kon zijn gedrag niet in bedwang houden, hij pakte nog paar minuten voor tijd zijn tweede gele kaart.

Pasen
De wonden worden gelikt en Odysseus heren 1 gaat snel deze wedstrijd vergeten. Met Pasen worden de ouders van de spelers weer bezocht, luxere ontbijtjes geserveerd, kerkdiensten bekeken, wandeling door de Utrechtse straten gemaakt en wordt er genoten van een goud gele rakker zittend in de zon die door de wolken schijnt. Langzaam wordt er weer gekeken naar en voorbereidt op de volgende wedstijd tegen sv Zeist op Roze Zaterdag om 15:15 te Upssalapad, Utrecht.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!