Heren 1 & Dames 1 - 16 oktober 2021

20 oktober 2021 11:30

Afgelopen zaterdag stond er voor Heren 1 een thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar op het programma. Ody wist de 3 punten in Utrecht te houden door een 2-1 overwinning. Dames 1 speelde een avondwedstrijd in Bunschoten-Spakenburg bij IJsselmeervogels het werd 2-2

Heren 1: Odysseus’91 – Vriendenschaar  (2-1 )

Voordat het echte werk begint met een reeks wedstrijden tegen echt ‘goede’ tegenstanders (EDO, Hercules en Houten) zal tegen het studententeam wel even de noodzakelijke drie punten binnen gehaald worden, aldus de voorbeschouwing van Vriendenschaar.

Op deze kleine inschattingsfout na kwam de schrijver van de voorbeschouwing wel tot een andere juiste constatering. In alle wedstrijden openende Odysseus tot nu toe de score. En ja wel hoor, ook dit keer weer was het aan de paars gekleurden om als eerste te juichen. Na de eerste 20 minuten niks te vertellen hebben gehad, kwam Ody steeds beter in de wedstrijd. De net ingevallen Jelle stuurde de diepgaande Ronnie op weg naar een zekere goal, echter besloot de verdediger van Vriendenschaar aan de noodrem te trekken. Het resultaat een gele kaart en een pingel. Struuk ging achter de bal staan en schoot hem keurig binnen. In het restant van de eerste helft was Ody de sterkere en had het de voorsprong verder kunnen uitbreiden via kansen van onder andere Jelle, Axel en Struuk. De 2-0 viel uiteindelijk toch nog voor de rust. Weer was het onze captain die tot scoren kwam. Luc gooide de bal vanuit een vrijetrap de zestien in, waar Struuk bij de tweede paal zijn 2de van de middag kon maken.

In de tweede helft liepen de emoties vooral bij onze bezoekende vrienden een stuk hoger op. Drie keer roodkleurig zelfs. In de ogen van de bezoekers leidde elke beslissing van scheidsrechter tot de grootste onrecht op aarde. De trainer van de Vriendenschaar kon het logischerwijs niet nalaten om de scheidsrechter van vriendelijk commentaar te blijven voorzien. Een prachtige spot achter het hek was zijn nieuwe plek. Een ezel stoot zich over het algemeen niet 2 keer aan dezelfde …. Ach, ook de assistent trainer eindigde de wedstrijd tussen het publiek. Ondertussen kwam vriendenschaar halverwege de tweede helft met tien man te staan. De linksback kwam onbesuisd in en kreeg terecht zijn 2de gele prent. Ody vergat in het vervolg een legio aan grote kansen af te ronden en de wedstrijd te beslissen. En zoals de welbekende voetbalwet doet vermoeden viel de goal uiteindelijk aan de andere kant. Een spannende slotfase volgde, maar met dank aan onder andere een sterk keepende Ibi kwam Vriendenschaar niet verder dan 1 goal. Uiteindelijk een zwaar bevochten maar terechte overwinning.

In de avond stond dan eindelijk het officiële openingsfeest op de planning. Wat traditiegetrouw betekend dat de gehele selectie zich vooraf gezamenlijk stort op verschillende culinaire hoogstandjes. Hierbij kon Luc het niet laten om al bellend Zimon op de hoogte stellen van zijn frustraties, vertelde Axel ons waar zijn ware liefde voor stofzuigers vandaan komt en liet Jeroen zien hoe de heupjes tijdens het openingsfeest dienen te bewegen. Met de net geleerde danstrucs stortte een aantal gasten zich met volle vertrouwen op de Apenrots, de één met meer succes dan de ander.

Rest me niks anders dan Vriendenschaar veel succes te wensen met het loodzware aankomend programma. Zelf spelen we volgende week uit bij de koploper Desto, een mooie uitdaging dus. Tot dan!

JvP

Dames 1: Strijden tot het einde

Het is 16 oktober, een zaterdag. Normaal gesproken zouden de duifjes voor 15:00 uur al op het veld hebben gestaan. Echter kunnen ze hun strijdlust pas gaan tonen om 17:30. Het was niet alsof de duifjes een belangrijk feest hadden die avond… In ieder geval was dat een des te betere reden om van IJsselmeervogels te gaan winnen.

Toen de wedstrijd begon, hadden de duifjes al snel door dat de verdediging een zwak punt was. De aanval rende vol gas op ze af, en het middenveld volgde. De tegenpartij kon geen kant op en de duifjes hadden dan ook terecht het meeste balbezit.

Het eerste schot op goal kwam van Arie, doordat Jutka de bal goed teruglegde. Helaas was het niet goed genoeg in de hoek, de keeper had hem. IJsselmeervogels had hier een snel een antwoord op en bouwde een gevaarlijke aanval op. Gelukkig stond daar Fleur, die was ze de baas.

De aanvallen van Odysseus bleven maar komen, echter zonder resultaat. In de 12e minuut wordt Fleur vervelend onderuit gehaald, het lijkt er even op dat ze gewisseld moet worden. Gelukkig valt het mee en kan ze door.

Hannah probeert het ook een keer en schiet met al haar kracht op goal, helaas was het niet hard genoeg want de keeper heeft hem. Desondanks beginnen de duifjes wel bloed te ruiken bij de IJsselmeervogels en geven zelf geen kansen weg, dankzij onze ijzersterke verdediging.

In de 20e minuut krijgen de duifjes een vrije trap, want ze konden Nina niet op een normale manier de bal afnemen. Pim neemt de vrije trap en kiest voor de korte hoek, maar helaas doet de keeper dat ook. In de 28e minuut heeft IJsselmeervogels eindelijk weer een kans door een corner, ze schieten deze van dichtbij naast. Waarschijnlijk erg geïntimideerd door Cherry.

Rond de 34e minuut besluit de grensrechter van IJsselmeervogels om nog maar voor 1 kant te gaan vlaggen, aangezien hij ziet dat ze de dynamiek tussen Nina en Lynn niet aankunnen. Daarom besluit Marloes zich als een aanvaller te gaan gedragen en door een mooie 1-2 met Pim, geeft ze hem voor. Deze voorzet gaat echter voorlangs.

Pim probeert daarna met Pien een 1-2, maar deze keer gaat het schot net naast. Cato probeert het ook nog een keer, maar het is een afzwaaiertje, dus zwaaien wij ook maar af richting de kleedkamer.

Na wat feedback van Jerry, starten de duifjes weer met goede moed in de tweede helft. Alleen vergaten de duifjes nog om wakker te worden, en moet Cherry een belangrijke redding maken. De duifjes zijn daar gelukkig wel wakker van geworden en geeft Arie volle druk op hun verdediging. Pim maakt hier goed misbruik van, pakt de bal, doet een dribbel, en lost een schot...helaas net over.

IJsselmeervogels heeft in de 2e helft wat meer terug te zeggen en in de 49e minuut hebben ze een grote kans. Gelukkig besluiten ze die te missen. ‘Die slaapt niet vannacht niet’ zegt iemand van de bank.

De volgende 10 minuten regent het kansen voor Odysseus. De grootste kans is een mooie diepe bal op Arie van Pim, de keeper komt uit, Arie vergeet om hard te schieten. Zo dichtbij, maar telkens net niet. Dat was vloek van deze wedstrijd. IJsselmeervogels wil daarom laten zien hoe het moet en komt met een dodelijke aanval. Tenminste, dat was het geweest als Cherry er niet stond, ze maakt een prachtige redding.

De duifjes herpakken zich snel en geven het niet op. Jutka gaat op pad met de bal en doet alsof de tegenstanders er niet staan. Ze geeft de perfecte steekbal op Nina, ze houdt in, wacht, kijkt, en schiet hem laag langs de keeper heen. GOALLLLL!!

Vlak daarna geeft Cato IJsselmeervogels de schrik van hun leven, als haar schot de onderkant van de lat raakt, maar niet in het goal gaat. Ze is daarna van onschatbare waarde als ze de bal van onze doellijn kopt. Dit is wel haar laatste actie en ze wisselt met Milene. Vlak daarna wordt Arie gewisseld met niemand anders dan Shan. Ze laat direct haar vechtlust zien en passeert op prachtige wijze haar verdediger. Ze geeft de bal goed terug op Milene, maar helaas zag ze Pien niet, de bal komt tegen haar aan.

De duifjes zijn vermoeid, en zakken iets wat in elkaar. Ondanks dat feitje, gaat Lynn aan de stok met haar tegenstander, gelukkig kan ze erom lachen. Uiteindelijk grijpt IJsselmeervogels hun kans en scoren via een corner… Het is nu 1-1. De mensen op de op bank blijven vol spanning kijken en moedigen de duifjes aan, inclusief de geblesseerden (dat toppertjes zijn door er te zijn). ‘Tien voor half acht, wat een tijd’ -Aisa

Odysseus gaat op hun tandvlees bijten en proberen met z'n allen de verdiende overwinning te behalen. En dan...in de 90e minuut, komt er een voorzet van Odysseus. Jutka kopt, maar het wordt geweerd door een verdediger. Maar Pim staat op de juiste plek om de bal op te vangen en prikt hem net langs de keeper. Ieder duifje schreeuwt het uit van geluk, het is 2-1!!

Echter is de wedstrijd nog niet helemaal gespeeld, de laatste paar minuten gaan in. Iedereen geeft alles wat ze hebben, gooien hun lichamen en benen ervoor. Het is niet goed genoeg om een (buitenspel)goal te voorkomen, het is 2-2.

De scheidsrechter fluit bijna direct daarna af, en de wedstrijd is voorbij.